Skip to main content
NL
Pro League

Waarom deze nieuwkomers in jouw Fantasy-team thuishoren

De Jupiler Pro League is weer vertrokken met alweer een lading nieuwe talenten in onze competitie. Wie goed wil scoren in de Fantasy Pro League ontdekt ze best zo snel mogelijk. Daarom lichten we vier nieuwkomers uit die zich op de openingsspeeldag al lieten opmerken en kunnen uitgroeien tot sterkhouders van jouw Fantasy-team.

Hou het toe achterin
Na een eerdere geslaagde passage bij KV Mechelen maakte Michael Verrips vorig weekend zijn debuut voor FCV Dender EH in de Jupiler Pro League. Zijn optreden ging niet onopgemerkt voorbij. De Nederlandse doelman hield zijn netten schoon tegen vicekampioen R. Union SG en verdiende meteen 10 Fantasy-punten op de openingsspeeldag. Enkel Davy Roef en Senne Lammens deden beter. 

Wat Verrips nog interessanter maakt voor jouw Fantasy-ploeg, is zijn lage transferwaarde. Voor amper 4,5 miljoen koop je de Nederlander aan. Daarmee is hij in de Fantasy Pro League één van de goedkoopste doelmannen die op speeldag 1 aan de aftrap verscheen.

Scorende verdediger
De verrassing van het weekend kwam uit Brugge. Daar stond de jonge flankverdediger Joaquin Seys aan de aftrap bij landskampioen Club Brugge. Hij bedankte meteen voor het vertrouwen met een doelpunt en leverde 13 punten op in de Fantasy Pro League. De Bruggeling was meteen de best scorende verdediger van het voorbije weekend.

Slechts 1% van de Fantasy-managers plaatste de negentienjarige Seys in zijn elftal, maar dat percentage zal na speeldag 1 snel stijgen. Vooral ook omdat de verdediger amper 4,5 miljoen kost. Da's een koopje!

  

Niet alleen jonkies
Een nieuwkomer die ook meteen zijn stempel wist te drukken was Tjaronn Chery. De ervaren Surinamer leverde een pre-assist af voor het enige doelpunt van Vincent Janssen waardoor Royal Antwerp FC de drie punten op de Bosuil hield. 

Met zijn aanvallende impulsen belooft de 36-jarige middenvelder nog veel punten te sprokkelen in de Fantasy Pro League. Hij pakte er bij zijn debuut in de Jupiler Pro League meteen 6. Prijskaartje voor Chery: 7 miljoen.

Ijskoude killer
Om wedstrijden te winnen moet je doelpunten maken. Dat begrijpt Andri Gudjohnsen als geen ander. In zijn familie zitten dan ook de beste leermeesters. Na een uur speelde hij zich tegen KV Kortrijk meteen in de Gentse harten met zijn eerste goal.

Lucas Stassin (KVC Westerlo) was natuurlijk de beste pick van het voorbije weekend, maar met de IJslander in de voorhoede kreeg je er toch ook maar mooi 8 punten bij. Wist hij jou genoeg te bekoren om er 8 miljoen voor neer te tellen?